SPECTRUS: FILM ON FILM

E mërkurë, 22 korrik 2015

DokuFest shpall programin special të filmave për filmat, të treguar nga perspektiva e regjisorëve, aktorëve, producentëve dhe nga arkivistët e filmave. Filma për regjisorë të famshëm si John Ford, Raoul Walsh, Bernardo Bertolucci, Ousmane Sembène dhe Claude Lanzmanne, do të shfaqen në programin i cili gjithashtu përfshin një vështrim interesant në jetën e aktores së famshme Ingrid Bergman dhe regjisorit legjendar të Moscow Film Museum, Naum Kleimen në filmin Ingrid Bergman: In Her Own Words and Cinema: A Public Affair. Filmi i Cem Kaya, i cili morri 7 vite për t’u përfunduar, Remake, Remix, Rip – Off paraqet pamjen shpesh me humor të Yesilcam, i njohur gjerësisht si Hollywood i Turqisë, përderisa bota duhej të priste 60 vjet për një film si Night Will Fall për të dalë dhe të për të parë një ditë të dritës.

Lista e plotë e filmave në programin Spectrum: Films on Film:

Directed by John Ford nga Peter Bogdanovich

The True Adventures of Raoul Walsh nga Marilyn Ann Moss, Joel Bender

Sembene! nga Samba Gadjigo, Jason Silverman

Bertolucci on Bertolucci nga Luca Guadagnino, Walter Fasano

Claude Lanzmann: Spectres of the Shoah nga Adam Benzine

Night Will Fall nga Andre Singer

Ingrid Bergman: In Her Own Words nga Stig Björkman

Cinema: A Public Affair nga Tatiana Brandrup

Remake, Remix, Rip – Off nga Cem Kaya

Program i plotë i filmave do të shpallet më 18 korrik në webfaqen e Dokufestit.

FOTO: Imazh nga filmi Ingrid Bergman: In Her Own Words nga Stig Björkman 

Buletini Per te marre buletinin mujor me aktivitetet e Forumit Kulturor regjistrohuni ketu: